Da li postoji neko ko ne voli kiflice? Sočne, mekane, slatke ili slane, one su uvek dobar izbor.
Ako još niste pravili kiflice ili mislite da je to nešto komplikovano, varate se. Isprobajte naš recept i shvatićete koliko je to ustvari jednostavo. Testo je toliko mekano da kiflice ispadnu zaista fantstične.
Ovo je osnovni recept sa filom od sira, ali vi možete da ih punite i sa šunkom, nutelom, džemom... Izbor je na vama.
Sastojci:
- ½ l toplog mleka
- kvasac
- 2 kašičice šećera
- oko 1 kg brašna
- 2 kašičice soli
- 1 šolja ulja
Za fil:
- 1 kisela pavlaka
- 350-400 g feta sira
- suvi začin i biber
Za premazivanje:
- 1 jaje
- susam
- puter/margarin
Priprema:
U toplom mleku rastopite kvasac sa šećerom. Ostavite nekih 15 minuta da nadođe. Zatim dodajte malo brašna, pa promešajte. Kada sjedinite dodajte još malo brašna i opet promešajte. Treći put dodajte još malo brašna, ulje i so. Promešajte, a zatim sipajte preostalo brašno i umesite testo. Procenite koliko vam brašna treba, testo treba da bude glatko i da se ne lepi.
Pokrijte krpom i ostavite da nadođe nekih 40 minuta. Zatim testo premesite i podelite na 5 delova. Svaki deo razvaljajte u krug i isecite trouglove. Na širi deo trougla stavite fil, pa preklopite sa strane i urolajte.
Za fil: Pomešajte kiselu pavlaku sa sirom. Promešajte pa začinite suvim začinom i biberom.
Stavite u pleh, pa premažite jajetom, pospite susamom i stavite parče margarina preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15 minuta. Nemojte odmah da vadite nego ostavite u zatvorenoj rerni 3-4 minuta da margarin lepo upije.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus