Ako su vam se najavili gosti, a nemate ideju čime da ih poslužite, predlažemo ovo ukusno pecivo koje možete da poslužite sa nekoliko vrsta namaza.
Sastojci:
- 450 g brašna
- 7 g suvog kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 250–275 ml tople vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike morske soli
- 2 kašike sveže mlevenog crnog bibera
Priprema:
Pomešajte brašno, kvasac, so (1,5 kašičica) i vodu. Sami ocenite koliko vode vam je potrebno, treba da dobijete mekano testo koje nije lepljivo. Mesite nekih 10 minuta.
Podelite testo na 12 jednakih delova, svaki neka bude težak oko 60 g. Napravite kuglice, a zatim svaku kuglu stavite na pobrašnjenu površinu i razvaljajte u dugački oblik kobasice.
Dva pleha pospite brašnom i poređajte štapice sa 4 cm razmaka. Pokrijte štapiće providnom folijom i ostavite na toplom mestu 30 minuta, ili dok peciva skoro ne udvostruče veličinu.
Premažite svaki štapić maslinovim uljem. Polovinu peciva pospite morskom solju, a ostatak sveže mlevenim crnim biberom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C na gornjoj trećini oko 20 minuta, ili dok štapići ne postanu blago zlatno-smeđi. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade na tacnama.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem