Gibanica je svima omiljena pita. Zgužvane kore umočene u fil od sira, pa zapečene u rerni su dobitna kombinacija, ako želite da oduševite goste ili ukućane.
Ne postoji osoba koja ne voli tradicionalnu srpsku pitu, zato se isprobajte u pravljenju, vrlo je jednostavno.
Sastojci:
- 2-3 jajeta
- 500 g kora
- 350 g sira
- 100 g kajmaka
- mali jogurt
- ½ kisele vode
Priprema:
Ulupajte jaja, pa dodajte sir, kiselu vodu, jogurt. U podmazan pleh stavite jednu koru, neka malo viri iz pleha. Zatim svaku koru potopite u fil i zgužvajte, pa ređajte u pleh. Ostavite jednu koru kojom ćete pokriti gibanicu, a zatim sve to ušuškajte onom korom koja je ostala da viri. Premažite jajetom i pošpricajte kiselom vodom. Pecite na 200°C nekih 40 minuta, ili dok ne porumeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus