Gibanica je svima omiljena pita. Zgužvane kore umočene u fil od sira, pa zapečene u rerni su dobitna kombinacija, ako želite da oduševite goste ili ukućane.
Ne postoji osoba koja ne voli tradicionalnu srpsku pitu, zato se isprobajte u pravljenju, vrlo je jednostavno.
Sastojci:
- 2-3 jajeta
- 500 g kora
- 350 g sira
- 100 g kajmaka
- mali jogurt
- ½ kisele vode
Priprema:
Ulupajte jaja, pa dodajte sir, kiselu vodu, jogurt. U podmazan pleh stavite jednu koru, neka malo viri iz pleha. Zatim svaku koru potopite u fil i zgužvajte, pa ređajte u pleh. Ostavite jednu koru kojom ćete pokriti gibanicu, a zatim sve to ušuškajte onom korom koja je ostala da viri. Premažite jajetom i pošpricajte kiselom vodom. Pecite na 200°C nekih 40 minuta, ili dok ne porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom