Gibanica je svima omiljena pita. Zgužvane kore umočene u fil od sira, pa zapečene u rerni su dobitna kombinacija, ako želite da oduševite goste ili ukućane.

Ne postoji osoba koja ne voli tradicionalnu srpsku pitu, zato se isprobajte u pravljenju, vrlo je jednostavno.

Sastojci:

  • 2-3 jajeta
  • 500 g kora
  • 350 g sira
  • 100 g kajmaka
  • mali jogurt
  • ½ kisele vode

Priprema:

Ulupajte jaja, pa dodajte sir, kiselu vodu, jogurt. U podmazan pleh stavite jednu koru, neka malo viri iz pleha. Zatim svaku koru potopite u fil i zgužvajte, pa ređajte u pleh. Ostavite jednu koru kojom ćete pokriti gibanicu, a zatim sve to ušuškajte onom korom koja je ostala da viri. Premažite jajetom i pošpricajte kiselom vodom. Pecite na 200°C nekih 40 minuta, ili dok ne porumeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs