Izdvojite malo vremena za vikend i pripremite ovo ukusno domaće pecivo.

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • oko 350 g margarina
  • 20 g šećera
  • 15 g kvasca
  • 5 jaja
  • kašika krupnog šećera
  • so

Fil za picu po želji:

  • seckane pečurke
  • seckana šunka
  • kačkavalj
  • kečap
  • origano

Priprema:

1. Od 175 g margarina, šećera, malo soli, kvasca rastopljenog u mleku, brašna i 4 jajeta zamesite testo. Preostao margarin držite neko vreme na sobnoj temperaturi da omekša. Oklagijom razvucite testo u pravugaoni oblik ili krug. U sredinu stavite margarin, oblikovan u prevougaoni oblik, obavijte ga testom presavijajući ga kao knjigu. Oklagijom dobro pritisnite testo da masnoća prione, zatim testo razvucite i ponovo presavijte načetvoro. Ostavite testo u frižideru da odstoji 15 minuta. Ponovo ga razvucite, presavijte i opet ostavite u frižideru da odstoji 15 minuta.

2. Na kraju razvucite koru u pravugaoni oblik debljine nekoliko milimetara. Razvučenu koru isecite na šire šnite, ivice premažite razmućenim žumancetom, napunite pica-smesom po želji, urolajte u kifle i stavite u podmazan pleh da se peče.

3. Kroasani se peku na temperaturi od 220 stepeni. Odozgo prelijte kečapom i narendajte sir.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs