Izdvojite malo vremena za vikend i pripremite ovo ukusno domaće pecivo.
Sastojci:
- 350 g brašna
- oko 350 g margarina
- 20 g šećera
- 15 g kvasca
- 5 jaja
- kašika krupnog šećera
- so
Fil za picu po želji:
- seckane pečurke
- seckana šunka
- kačkavalj
- kečap
- origano
Priprema:
1. Od 175 g margarina, šećera, malo soli, kvasca rastopljenog u mleku, brašna i 4 jajeta zamesite testo. Preostao margarin držite neko vreme na sobnoj temperaturi da omekša. Oklagijom razvucite testo u pravugaoni oblik ili krug. U sredinu stavite margarin, oblikovan u prevougaoni oblik, obavijte ga testom presavijajući ga kao knjigu. Oklagijom dobro pritisnite testo da masnoća prione, zatim testo razvucite i ponovo presavijte načetvoro. Ostavite testo u frižideru da odstoji 15 minuta. Ponovo ga razvucite, presavijte i opet ostavite u frižideru da odstoji 15 minuta.
2. Na kraju razvucite koru u pravugaoni oblik debljine nekoliko milimetara. Razvučenu koru isecite na šire šnite, ivice premažite razmućenim žumancetom, napunite pica-smesom po želji, urolajte u kifle i stavite u podmazan pleh da se peče.
3. Kroasani se peku na temperaturi od 220 stepeni. Odozgo prelijte kečapom i narendajte sir.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno