Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEFTINIJE OD KROMPIRA, A MNOGO ZDRAVIJE: Pire od ovog povrća je odličan dodatak uz meso

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Pire krompir od cvekle je odličan način da unesete sve hranljive sastojke iz ovog povrća.

Pire krompir od cvekle 402166240.jpg Izvor: Shutterstock

Pire spada u omiljeni srpski prilog. Jedemo ga uz meso, punjene paprike, gulaš... Možda niste znali da postoji zdravija verzija pirea, sa namirnocom koja je čak i zdravija i jeftinija od krompira. U pitanju je cvekla - ona obiluje vitaminima različitih vrsta i preporučuje se u ishrani. Evo kako lako možete da napravite pire od cvekle.

Sastojci:

  • 5 većih cvekli
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika masti
  • 1 kašika brašna
  • biber
  • 1 šolja supe (bujon)
  • 1 dl kisele pavlake
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Cvekle oprati i staviti u rernu da se peku. Pečene cvekle izvaditi, oljuštiti i samleti na mašini za meso ili ispasirati. U šerpi rastopiti mast i propržiti sitno sečen crni luk. Posuti brašnom, pa dodati mlevenu cveklu. Izmešati, posoliti i pobiberiti.Sve naliti supom. Prokuvati i dodati pavlaku.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti