Napravite zdravu verziju pirea koju ćete jesti bez griže savesti. Umesto krompira koristite karfiol, nećete ni primetiti razliku. Dobićete kremast i ukusan prilog koji možete služiti uz bilo koju vrstu mesa, ili jela poput gulaša i punjenih paprika.
Sastojci:
- manja glavica karfiola
- 1 kašika kisele pavlake
- so, biber
- 2 čena belog luka
Priprema:
Karfiol očistiti, odvojiti na cvetove, skuvati, procediti, dodati pavlaku, beli kuk, so, biber i izblendati štapnim mikserom. Služiti uz bilo koje meso.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus