Ako niste pravili po ovom receptu, obavezno probajte, sve su osnovni sastojci, ukus divan i tekstura sočna. Uz kafu ili čaj biće pravi užitak u popodnevnim časovima. Uvek uspeva, a varijacija za kuglof ima dosta. Međutim ovaj liči na straćatelu jer je kuglof punjen i preliven crnom čokoladom.
Sastojci:
Testo:
- 4 jaja
- prstohvat soli
- 130g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150ml ulja
- 250ml jogurta
- 250g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150g seckane crne čokolade
Preliv:
- 150g crne čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
Jaja, so, šećer i vanilin šećer umutiti mikserom dok ne nastane svetlo žuta penasta masa. Zatim dodajte ulje i opet mutite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i stavite sa strane.U jaja naizmenično dodajemo to brašno i jogurt, lagano mešamo žicom. Na kraju umešamo i čokoladu. Testo sipajte u silikonski kalup za kuglof (tu nema potrebe za podmazivanjem, običan mora) i pecite ga na 180 stepeni, 40-50min (uradite proveru sa čačkalicom, ako nema testa na njoj, kuglof je pečen). Nakon pečenja ostavite kuglof da se malo ohladi i izvadite iz kalupa. Na kraju istopite čokoladu, umešajte kašiku ulja i iz više poteza prelijte kuglof dok ceo ne bude u čokoladi. Kuglof može da stoji par dana, držite ga u frižideru jer će tako ostati sočan.
Izvor: Slatka domaćica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem