Bolji kuglof od ovoga niste probali.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • prstohvat soli
  • 130 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml ulja
  • 250 ml jogurta
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g pečenih lešnika
  • 100 g čokolade, može bilo koja

Za ganaš:

  • 150 g crne čokolade
  • 150 g slatke pavlake
  • nekoliko kašika mleka

Priprema:

Jaja, so, šećer i vanilin šećer mutite mikserom dok ne nastane svetlo žuta penasta masa. Zatim dodajte ulje i opet mutite.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i stavite sa strane.

Sada u jaja naizmenično dodajete to brašno i jogurt, lagano muteći žicom. Na kraju dodajete čokoladu i lešnike koje ste prethodno iseckali.

Testo sipajte u kalup za kuglof koji ste nauljili i posuli brašnom, pa pecite na 180°C 40-50 min. (uradite proveru sa čačkalicom, ako nema testa na njoj, kuglof je pečen). Kuglof ne vadite iz kalupa dok se ne ohladi u potpunosti.

Napravite ganaš tako što ćete istopiti čokoladu i slatku pavlaku, mešajte konstantno dok ne nastane lepa smesa. Na kraju dodajte još koju kašiku mleka čisto da ne bude pregusto.

Ganaš prelijte preko kuglofa i ukrasite po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatkadomacica