Bolji kuglof od ovoga niste probali.
Sastojci:
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 130 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml ulja
- 250 ml jogurta
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g pečenih lešnika
- 100 g čokolade, može bilo koja
Za ganaš:
- 150 g crne čokolade
- 150 g slatke pavlake
- nekoliko kašika mleka
Priprema:
Jaja, so, šećer i vanilin šećer mutite mikserom dok ne nastane svetlo žuta penasta masa. Zatim dodajte ulje i opet mutite.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i stavite sa strane.
Sada u jaja naizmenično dodajete to brašno i jogurt, lagano muteći žicom. Na kraju dodajete čokoladu i lešnike koje ste prethodno iseckali.
Testo sipajte u kalup za kuglof koji ste nauljili i posuli brašnom, pa pecite na 180°C 40-50 min. (uradite proveru sa čačkalicom, ako nema testa na njoj, kuglof je pečen). Kuglof ne vadite iz kalupa dok se ne ohladi u potpunosti.
Napravite ganaš tako što ćete istopiti čokoladu i slatku pavlaku, mešajte konstantno dok ne nastane lepa smesa. Na kraju dodajte još koju kašiku mleka čisto da ne bude pregusto.
Ganaš prelijte preko kuglofa i ukrasite po želji.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom