Ukoliko ste pravili kiflice, krofne ili hleb i ostalo vam je viška testa, spakujte ga u kesu, stavite u frižider i iskoristite u roku od 2 dana za pravljenje lepinjica ili mekika. Recept je jednostavan, sve što vam treba je univerzalno testo od kog se prave sva peciva i ulje za prženje. Zato, ako vam sledeći put "pretekne" testo spakujte ga u frižider i imaćete uvek keca u rukavu za brz doručak.
Sastojci:
- testo iz kese
- ulje
Priprema:
Ugrejte ulje u tiganju izvadite testo iz kese i kidajte loptice. Ruke moraju biti mokre. Rastanjite ga što više na rukama ili na mokroj radnoj površini i spuštajte u vrelo ulje. Pržite sa obe strane i stavljajte na papirne salvete.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus