Ovo testo je odlično za sve, i za slatka i za slana peciva. Kada ga napravite čuvajte ga u kesama u frižideru i onda uvek imate spremno testo kada želite nešto brzinski da ispečete. Nema nikakve muke. Možete da pravite mekike, krofne, pogaču, mšta god poželite. Takođe, možete pecivo da punite sa domaćim džemom ili nutelom. A, ako napravite pogaču možete da služite sa kajmakom i suhomesnatim proizvodima.
Možete da napravite i testo sa krompirom, odlično je za lepinje.
Sastojci:
- 1/2 l mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 2 jajeta
- 2 dcl jogurta
- 1 kašičica soli
- 1 kg brašna
Priprema:
Kvasac rastvorite u mleku, pa dodajte šećer i brašno. Promešajte, pokrijte i ostavite nekih 20 minuta. Zatim dodajte jaja, jogurt, so i postepeno dodajte brašno. Umesite testo, a zatim podelite na 8 delova. Stavite svaki deo u najlon kesu, pa u frižider da odstoji nekih 2 sata. Nakon toga možete da pravite slana ili slatka peciva, a ono što vam preostane možete da čuvate u frižideru 5 dana.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus