Ovo testo je odlično za sve, i za slatka i za slana peciva. Kada ga napravite čuvajte ga u kesama u frižideru i onda uvek imate spremno testo kada želite nešto brzinski da ispečete. Nema nikakve muke. Možete da pravite mekike, krofne, pogaču, mšta god poželite. Takođe, možete pecivo da punite sa domaćim džemom ili nutelom. A, ako napravite pogaču možete da služite sa kajmakom i suhomesnatim proizvodima.
Možete da napravite i testo sa krompirom, odlično je za lepinje.
Sastojci:
- 1/2 l mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 2 jajeta
- 2 dcl jogurta
- 1 kašičica soli
- 1 kg brašna
Priprema:
Kvasac rastvorite u mleku, pa dodajte šećer i brašno. Promešajte, pokrijte i ostavite nekih 20 minuta. Zatim dodajte jaja, jogurt, so i postepeno dodajte brašno. Umesite testo, a zatim podelite na 8 delova. Stavite svaki deo u najlon kesu, pa u frižider da odstoji nekih 2 sata. Nakon toga možete da pravite slana ili slatka peciva, a ono što vam preostane možete da čuvate u frižideru 5 dana.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese