Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA DOMAĆI KOLAČ S JABUKAMA IZGLEDA KAO IZ POSLASTIČARNICE: 2 prosta trika sprečiće da voće potamni

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Sigurno ste primetili da, nakon što isečete jabuku na kriške, ona posle izvesnog vremena menja boju.

Kako da jabuke ne potamne kada ih isečete 1182186061 Izvor: Shutterstock

Jabuka je voće prepuno vitamina, a popularna je i kao sastojak nekih od najukusnijih deserata na svetu poput kolača i pita. Međutim, jabuka ima samo jedan nedostatak a to je - jednom presečena, u kontaktu sa kiseonikom, oksidira i potamni. Naravno, to joj ne menja ukus.Promena boje jabuke lako se može izbeći. U prvim minutima nakon sečenja ploda treba brzo preduzeti mere.

Možda će vas zanimati

Savet 1: Limunov sok

Ovo je savet koji kaže da se jabuke kada se jednom preseku, premažu limunovim sokom, čiji vitamin C zaustavlja proces oksidacije i potamnjivanja. Možete koristiti čist limunov sok ili jabuke možete staviti u posudu sa vodom i sokom od limuna dok radite prema receptu. Jednom oceđene i osušene, jabuke će zadržati lepu svetlu boju.

Savet 2 protiv potamnjenja jabuka: Med

Ako nemate limun pri ruci, možete koristiti i med, što će dovesti do istog efekta.

Kako se to radi?

U posudu stavite dve kašičice meda i veliku čašu vode. Dodajte isečenu i oljuštenu jabuku i sačekajte oko pet minuta pre nego što iscedite voće i osušite.

Tada ih možete bezbedno staviti na testo za pitu, jesti ih samostalno ili dodati jogurt.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti