Jedno testo i za slatka i za slana peciva. Bez muke umesite fantastično univerzalno testo sa kojim možete da pripremate svašta nešto.
Mekano kao duša ovo testo će vas raspametiti. Em je jednostavno za pripremu, em ima više namena. Obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 250 dcl mleka
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 2 čaše jogurta
- 3 jajeta
- 2 šoljice ulja
Priprema: U posudi pomešajte malo toplog mleka sa kvascem i šećerom. Promešajte da ne ostanu grudvice. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, so, ostatak mleka, jogurt, jaja i ulje. Umesite mekano testo.
Uzmite najlon kesu i namažite je uljem sa unutrašnje strane i u kesu stavite testo. Kesu sa testom stavite u dublji sud, poklopite i stavite u frižider da stoji najmanje 7 sati pre upotrebe.
Od ovog testa možete da pravite krofne, mekike, pancerote...
Gotovo testo ne morate odmah da iskoristite. Stavite ga u frižider i pecite svakog dana samo onoliko koliko vam treba. Uvek ćete imati brzo spremnu večeru ili doručak. Testo ovako možete čuvati do nedelju dana u frižideru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus