Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Naučite da pripremite UNIVERZALNO TESTO IZ KESE sa kojim možete da umesite mekike, krofne, lepinje

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Naučite da pripremite UNIVERZALNO TESTO IZ KESE sa kojim možete da umesite mekike, krofne, lepinje

 Izvor: Foto: Stvar ukusa/Shutterstock

Jedno testo i za slatka i za slana peciva. Bez muke umesite fantastično univerzalno testo sa kojim možete da pripremate svašta nešto.

Mekano kao duša ovo testo će vas raspametiti. Em je jednostavno za pripremu, em ima više namena. Obavezno isprobajte.

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice šećera
  • 250 dcl mleka
  • 1 pakovanje svežeg kvasca
  • 2 čaše jogurta
  • 3 jajeta
  • 2 šoljice ulja

Priprema: U posudi pomešajte malo toplog mleka sa kvascem i šećerom. Promešajte da ne ostanu grudvice. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, so, ostatak mleka, jogurt, jaja i ulje. Umesite mekano testo.

Uzmite najlon kesu i namažite je uljem sa unutrašnje strane i u kesu stavite testo. Kesu sa testom stavite u dublji sud, poklopite i stavite u frižider da stoji najmanje 7 sati pre upotrebe.

Od ovog testa možete da pravite krofne, mekike, pancerote...

Gotovo testo ne morate odmah da iskoristite. Stavite ga u frižider i pecite svakog dana samo onoliko koliko vam treba. Uvek ćete imati brzo spremnu večeru ili doručak. Testo ovako možete čuvati do nedelju dana u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti