Jedno testo i za slatka i za slana peciva. Bez muke umesite fantastično univerzalno testo sa kojim možete da pripremate svašta nešto.
Mekano kao duša ovo testo će vas raspametiti. Em je jednostavno za pripremu, em ima više namena. Obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 250 dcl mleka
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 2 čaše jogurta
- 3 jajeta
- 2 šoljice ulja
Priprema: U posudi pomešajte malo toplog mleka sa kvascem i šećerom. Promešajte da ne ostanu grudvice. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, so, ostatak mleka, jogurt, jaja i ulje. Umesite mekano testo.
Uzmite najlon kesu i namažite je uljem sa unutrašnje strane i u kesu stavite testo. Kesu sa testom stavite u dublji sud, poklopite i stavite u frižider da stoji najmanje 7 sati pre upotrebe.
Od ovog testa možete da pravite krofne, mekike, pancerote...
Gotovo testo ne morate odmah da iskoristite. Stavite ga u frižider i pecite svakog dana samo onoliko koliko vam treba. Uvek ćete imati brzo spremnu večeru ili doručak. Testo ovako možete čuvati do nedelju dana u frižideru.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem