Pasta se brzo i lako sprema, te je tako česti izbor za ručak ili večeru. Postoje paste sa jajima, poput taljatele i fetučine, ali i bez jaja, koje su napravljene od brašna, vode i malo soli. Poput pice, još jedan je italijanski specijalitet koji se rado pravi i jede. Ako želite nešto izdašno i ukusno za porodični ručak ili za goste koje očekujte, onda napravite ovaj recept za pastu sa piletinom i bešamel sosom. Pre svega pokazaćete svoje kulinarsko umeće, a i sigurno ćete biti zadovoljni kad probate najkremastiju testeninu sa piletinom.
Sastojci:
- 130 g crnog luka
- 140 g pilećeg filea
- 10 g belog luka
- 130 g paradajza
- 130 g paradajz sosa
- 500 ml vode
- 80 g testenine
Za sos:
- 30 putera
- 20 g brašna
- 240 ml mleka
Priprema:
Prodinstajte luk na maslacu, pa dodajte piletinu iseckanu na komade, beli luk, malo začinite, promešajte sve i kuvajte. Dodajte i sitno isečen paradjz, ali i sos od njega, izmešajte i ostavite još malo da se krčka. U ključaloj vodi sa malo soli skuvajte testeninu. Istopite maslac u šerpi, dodajte brašno, promešajte dobro, pa sipajte mleko i kad dobijete gusti krem prestanite da mešate. Makrone izručite u tiganj sa piletinom, izlijte i beli sos, promešajte i ostavite još koji minut na šporetu. Sve prebacite u pleh za pečenje, izrendajte kačkavalj i stavite da se peče na 230°C 10-15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus