Pasta se brzo i lako sprema, te je tako česti izbor za ručak ili večeru. Postoje paste sa jajima, poput taljatele i fetučine, ali i bez jaja, koje su napravljene od brašna, vode i malo soli. Poput pice, još jedan je italijanski specijalitet koji se rado pravi i jede. Ako želite nešto izdašno i ukusno za porodični ručak ili za goste koje očekujte, onda napravite ovaj recept za pastu sa piletinom i bešamel sosom. Pre svega pokazaćete svoje kulinarsko umeće, a i sigurno ćete biti zadovoljni kad probate najkremastiju testeninu sa piletinom.

Sastojci:

  • 130 g crnog luka
  • 140 g pilećeg filea
  • 10 g belog luka
  • 130 g paradajza
  • 130 g paradajz sosa
  • 500 ml vode
  • 80 g testenine

Za sos:

  • 30 putera
  • 20 g brašna
  • 240 ml mleka

Priprema:

Prodinstajte luk na maslacu, pa dodajte piletinu iseckanu na komade, beli luk, malo začinite, promešajte sve i kuvajte. Dodajte i sitno isečen paradjz, ali i sos od njega, izmešajte i ostavite još malo da se krčka. U ključaloj vodi sa malo soli skuvajte testeninu. Istopite maslac u šerpi, dodajte brašno, promešajte dobro, pa sipajte mleko i kad dobijete gusti krem prestanite da mešate. Makrone izručite u tiganj sa piletinom, izlijte i beli sos, promešajte i ostavite još koji minut na šporetu. Sve prebacite u pleh za pečenje, izrendajte kačkavalj i stavite da se peče na 230°C 10-15 minuta.