Ako volite krompir u svakom obliku i rado ga jedete, onda je ovo pravi recept za vas. Potrebna su vam samo četiri krompira, malo slanine, kačkavalja i to je sve. Prvo se ređa krompir, slanina, pa sir i tako sve još jednom. Za obe strane potrebno vam je ukupno pola sata vremena kako bi jelo bilo gotovo. Lagano za spremanje, jeftino za džep, a ni rernu ne treba da uključete, pošto se ova musaka sprema u tiganju. Uz ovako ukusan i sočan ručak ili večeru možete poslužiti i neku salatu, ali i jogurt ili kiselo mleko.
Sastav:
- 4 veća krompira
- 200 g slanine
- 200 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Isecite krompir na listiće, pa jedan deo poređajte u tiganj, koji ste premazali maslacem. Posolite ga, stavite slaninu, narendan kačkavalj, opet krompir, so i biber, slaninu, kačkavalj i na kraju opet krompir. Rastopljenim maslacem premažite ga i pecite sa poklopcem na laganoj vatri 15 minuta sa obe strane. Tanjir koristite kako biste ga okrenuli na drugu stranu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus