Ovako pripremljene pljeskavice postaće vaše omiljeno jelo. Napravite ih od mlevenog mesa, hleba i luka, pa ih prelijte savršeno ukusnim umakom od povrća i majoneza, a zatim pospite rendanim sirom. Kada to zapečete u rerni dobijate zanimljiv obrok koji može da se služi i na slavskoj ili prazničnoj trpezi. Priprema vam ne oduzima puno vremena, pa možete da spremite i kada žurite. Jedite i za ručak, samo uz salatu, jer imate u ovom jelu imate i meso i prilog. 

Sastojci:

  • 600 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 3 čena belog luka 
  • 2 kriške hleba 
  • 150 g sira 

Za punjenje:

  • 300 g pečuraka 
  • 1 šargarepa 
  • 2 crna luka 
  • 1 jaje 
  • 2 kašike majoneza ili pavlake 

Priprema:

Hleb iseckajte na kockice i prelijte vodom. Ocedite, pa stavite u blender i dodajte crni i beli luk. Dobijenu kašu sipajte u mleveno meso. Posolite i pobiberite po ukusu, pa sjedinite. Napravite veće ćufte, pa iz pomoć okruglog kalupa napravite pljeskavice. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pečurke i luk iseckajte, a šargarepu izrendajte. Propržite luk i pečurke, pa sipajte u posudu. Dodajte šargarepu i jaje, posolite i pobiberita, pa dodajte i majonez/pavlaku. Sve dobro promešajte. Sipajte fil preko pljeskavica, pa pospite svaku izrendanim sirom. Pecite na 200°C nekih 20 minuta.