Približavaju se slave i svaka domaćica želi da se iskaže. Predjela su ono što se prepričava danima. Glavno jelo je obično pečenje, a pre toga idu sarme. Ali zato kada je predjelo u pitanju svaka domaćica može da pusti mašti na volju i da pripremi razne đakonije. Pripremite i ovaj rolat jer em nije skup, em se lako priprema. A na kraju naravno poslužite sitne kolače.  

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 6 jaja
  • 250 g krem sira 
  • 3 čena belog luka
  • sveža mirođija 

Priprema:

Izrendajte tikvicu i dodajte u umućena jaja. Zatim promešajte, pa dobijenu smesu sipajte na pleh od rerne obložen pek papirom. Preko stavite tikvicu isečenu na tanke kolutove. Posolite i pecite u rerni na 180°C nekih 20 minuta. Pomešajte krem sir, seckanu mirođiju i beli luk. Premažite preko ispečene podloge od tikvica i urolajte. Stavite u frižider na sat vremena.