Približavaju se slave i svaka domaćica želi da se iskaže. Predjela su ono što se prepričava danima. Glavno jelo je obično pečenje, a pre toga idu sarme. Ali zato kada je predjelo u pitanju svaka domaćica može da pusti mašti na volju i da pripremi razne đakonije. Pripremite i ovaj rolat jer em nije skup, em se lako priprema. A na kraju naravno poslužite sitne kolače.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 6 jaja
- 250 g krem sira
- 3 čena belog luka
- sveža mirođija
Priprema:
Izrendajte tikvicu i dodajte u umućena jaja. Zatim promešajte, pa dobijenu smesu sipajte na pleh od rerne obložen pek papirom. Preko stavite tikvicu isečenu na tanke kolutove. Posolite i pecite u rerni na 180°C nekih 20 minuta. Pomešajte krem sir, seckanu mirođiju i beli luk. Premažite preko ispečene podloge od tikvica i urolajte. Stavite u frižider na sat vremena.
Mekani crno-beli rolat
Jednostavna pita sa kupusom
Lagane lazanje sa bundevom i sirom
Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka
Rolat sa krem sirom i paradajzom