Ako vam treba predjelo koje će se svima dopasti, onda napravite punjeni paradajz. Ako želite možete da napravite i paprike punjene sirom kako biste imali raznovrsnu ponudu na stolu. Kremaste salate, ali i i kiflice pored punjenih paprika i paradajza ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Sastojci:
- 6-7 paradajza
- 1 kašičica mirođije
- 1 kašičica korijandera
- 4 kašika maslinovog ulja
- 2/3 kašičice soli
- 1 kašičica biber
- 1-2 čena belog luka
- 50-60 g sira
- okrajak hleba
Priprema:
Paradajz presecite na pola i izdubite. U posudi pomšejate maslinovo ulje, so, biber, aromatično bilje i beli luk provučen kroz presu. Sipajte marinadu preko i promešajte. Izrendajte sir i hleb, pa punite paradajz. Poređajte u tepsiju i preko sipajte preostalu marinadu. Pecite u zagrejanoj rerni 10-12 minuta na 200°C.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno