Ako vam treba predjelo koje će se svima dopasti, onda napravite punjeni paradajz. Ako želite možete da napravite i paprike punjene sirom kako biste imali raznovrsnu ponudu na stolu. Kremaste salate, ali i i kiflice pored punjenih paprika i paradajza ukrasiće svaku svečanu trpezu. 

Sastojci:

  • 6-7 paradajza
  • 1 kašičica mirođije
  • 1 kašičica korijandera 
  • 4 kašika maslinovog ulja  
  • 2/3 kašičice soli 
  • 1 kašičica biber
  • 1-2 čena belog luka
  • 50-60 g sira 
  • okrajak hleba 

Priprema:

Paradajz presecite na pola i izdubite. U posudi pomšejate maslinovo ulje, so, biber, aromatično bilje i beli luk provučen kroz presu. Sipajte marinadu preko i promešajte. Izrendajte sir i hleb, pa punite paradajz. Poređajte u tepsiju i preko sipajte preostalu marinadu. Pecite u zagrejanoj rerni 10-12 minuta na 200°C.