Svima je najednostavnije da za doručak naprave kuvana jaja ili kajganu. Uglavnom ih tako najviše pravimo najviše za prvi obrok, ali od ove namirnice bogate proteinima možete napraviti i ukusna jela koja se mogu služiti i za večeru. Pred vama je recept za neobičnu i nešto drugačiju omlet, za koji će vam pored začina trebati još samo krompir. Ovo jelo nije komplikovano, a kombinacijom ove dve namirnice prijatno ćete biti iznenađeni ukusom ovog jela. Uz ovako spremljenu večeru odlično će ići i jogurt.
Sastav:
- 4 krompira
- 3 jaja
- 1 kašičica paprike
- 1 peršun
- 50 g kačkavalja
Priprema:
Izrendajte krompir sitno i potopite ga u vodu 7-10 minuta. Jaja pospite začinima, dodajte sitno iseckan peršun i sve dobro promešajte. Kada procedite krompir, dodajte ovu smesu u njega, izmešajte, a onda u tiganj stavite samo krompir da se prži, bez tečnosti, tj. jaja. Nakon toga preko stavite kačkavalj, pa ostatak krompira i na kraju prelijte jajima. Ostavite u tiganju na umerenoj temperaturi 10-12 minuta, a onda uz pomoć tanjira okrenite drugu stranu, pa vratite u tiganj i pecite još 10 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem