Svima je najednostavnije da za doručak naprave kuvana jaja ili kajganu. Uglavnom ih tako najviše pravimo najviše za prvi obrok, ali od ove namirnice bogate proteinima možete napraviti i ukusna jela koja se mogu služiti i za večeru. Pred vama je recept za neobičnu i nešto drugačiju omlet, za koji će vam pored začina trebati još samo krompir. Ovo jelo nije komplikovano, a kombinacijom ove dve namirnice prijatno ćete biti iznenađeni ukusom ovog jela. Uz ovako spremljenu večeru odlično će ići i jogurt.
Sastav:
- 4 krompira
- 3 jaja
- 1 kašičica paprike
- 1 peršun
- 50 g kačkavalja
Priprema:
Izrendajte krompir sitno i potopite ga u vodu 7-10 minuta. Jaja pospite začinima, dodajte sitno iseckan peršun i sve dobro promešajte. Kada procedite krompir, dodajte ovu smesu u njega, izmešajte, a onda u tiganj stavite samo krompir da se prži, bez tečnosti, tj. jaja. Nakon toga preko stavite kačkavalj, pa ostatak krompira i na kraju prelijte jajima. Ostavite u tiganju na umerenoj temperaturi 10-12 minuta, a onda uz pomoć tanjira okrenite drugu stranu, pa vratite u tiganj i pecite još 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus