Gibanica spada u tradicionalni srpski doručak, a pravi se tako što se kore za pitu gužvaju i umaču u smesu od jaja i sira. Današnji recept je za nijansu drugačiji - ovde kriške hleba umačemo u smesu, koja pored sira, jaja i jogurta ima i šunku. Sve to zapečemo u reni i služimo uz jogurt ili kiselo mleko.
Sastojci:
- 2 jaja
- 150 g sira
- 200 ml jogurta
- malo ulja
- 100 g rendane šunke
- malo listova kačkavalja
Priprema:
Sir izdrobiti i izmutiti sa jajima. Dodati jogurt malo ulja, i rendanu šunku. Sve dobro umešati. Pleh obložiti pek papirom i svako parče umočiti u smesu sa jedne i druge strane. Ređati u podmazan pleh. Odozgo poređati par listova kačkavalja. Peći na 220 stepeni oko 20 min. Uz čašu jogurta sjajan doručak.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem