Uživajte u vikendu i u ukusnom doručku.
Sastojci:
- 450 g hleba isečenog na kockice
- 1 1/2 šolja mleka
- prstohvat soli
- 550 g kačkavalja
- 8 jaja
- 200 g šunke isečene na kockice
- 2 kašike mladog luka
- kašika parmezana
Priprema:
1. Rernu uključite na 180 C i pouljite pleh za pečenje.
2. U pleh stavite polovinu kockica hleba. Nanesite polovinu šunke i sira, pa ponovite postupak.
3. U posudi pomešajte jaja, mleko, so i iseckan luk. Ovom smesom prelijte hleb, sir i šunku u plehu.
4. Veći pleh stavite u rernu a u njega pleh sa omletom. U veći pleh zatim sipajte vodu i pecite sve to oko 60 minuta, odnosno dok se jaja ne ispeku. Pečen omlet pospite parmezanom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem