Uživajte u vikendu i u ukusnom doručku.

Sastojci:

  • 450 g hleba isečenog na kockice
  • 1 1/2 šolja mleka
  • prstohvat soli
  • 550 g kačkavalja
  • 8 jaja
  • 200 g šunke isečene na kockice
  • 2 kašike mladog luka
  • kašika parmezana

Priprema:

1. Rernu uključite na 180 C i pouljite pleh za pečenje.

2. U pleh stavite polovinu kockica hleba. Nanesite polovinu šunke i sira, pa ponovite postupak.

3. U posudi pomešajte jaja, mleko, so i iseckan luk. Ovom smesom prelijte hleb, sir i šunku u plehu.

4. Veći pleh stavite u rernu a u njega pleh sa omletom. U veći pleh zatim sipajte vodu i pecite sve to oko 60 minuta, odnosno dok se jaja ne ispeku. Pečen omlet pospite parmezanom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Stvarukusa.rs