Prelijte sa sosom od 4 vrste sira i eto odličnog ručka bez mesa. Možete i paradajz sosom da prelijte.

Sastojci:

  • 450 g karfiola
  • 85 g brašna
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Kada voda proključa ubacite cvetove karfiola i kuvajte par minuta dok ne omekšaju. Iscedite višak vode iz karfiola koliko god možete. U blenedru usitnite dok ne dobijete pire od karfiola. Zatim ubacite brašno i so i izblendirajte.

Prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite smesu na 4 dela. Od svakog dela napravite traku debljine oko 2,5 cm i isecite na sitne komade.

Njoke ispržite u tiganju na malo ulja. Zatim dodajte malo vode i poklopite kako bi se na pari do kraja termički obradile.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs/punkufer.hr