Prelijte sa sosom od 4 vrste sira i eto odličnog ručka bez mesa. Možete i paradajz sosom da prelijte.
Sastojci:
- 450 g karfiola
- 85 g brašna
- 1 kašičica soli
Priprema:
Kada voda proključa ubacite cvetove karfiola i kuvajte par minuta dok ne omekšaju. Iscedite višak vode iz karfiola koliko god možete. U blenedru usitnite dok ne dobijete pire od karfiola. Zatim ubacite brašno i so i izblendirajte.
Prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite smesu na 4 dela. Od svakog dela napravite traku debljine oko 2,5 cm i isecite na sitne komade.
Njoke ispržite u tiganju na malo ulja. Zatim dodajte malo vode i poklopite kako bi se na pari do kraja termički obradile.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs/punkufer.hr
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno