Napravite ovo jednostavno i jeftino jelo brže nego što možete da zamislite.
Za pleh od 12 mafina potrebno vam je:
6 jaja
6 kašika mleka
6 kašika narendanog sira (gauda, trapist, koji imate)
so i biber
Priprema:
Pre nego što počnete sa pripremom ovog preukusnog obroka potrebno je da uključite rernu da se dobro zagreje.
Potom u posebnoj posudi odvojte žumanca od belanaca, pa u umućena žumanca dodate sir i mleko. Odvojeno dobro umutite belanca tako da dobijete čvrst sneg. Da bi vam mafini bili vazdušasti i meki bitno je da postepeno dodajete belanca u žumanca. Dodajte začine po ukusu pa sipajte u pleh.
Rerna vam je već zagrejana na 220 stepeni. Stavite pleh da se peče. Peći ok 10 minuta, videćete da je gotovo kad dobije lepu žutu boju. Ovo je osnova za pravljenje ovog ukusnog obroka, a vi po ukusu odozgo moćete dodati šunku, papriku, parčence paradajza, ko šta voli, sve je dozvoljeno.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem