Ukoliko niste imali priliku da probate čuvene rezance sa makom sada je pravo vreme. Priprema je vrlo jednostavna, pa ukoliko nemate ideju šta da napravite ovih dana ovo je recept koji morate da probate. Možete ih zasladiti medom ili džemom. Sastojci su jeftini, a količina koja se dobije dovoljna je za celu porodicu da se zasladi.
Sastojci:
- 400g rezanaca ili makarona
- 150g mlevenog maka
- 3 kašike vrelog mleka
- 50 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 5-6 kašika ulja
- rendana kora jednog limuna
- voda da se skuvaju rezanci
- kašičica soli
Priprema:
Vodu posolite i stavite da proključa. Zatim dodajte rezance, promešajte da se ne zalepe za dno. Kada prokuvaju, skloniti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da rezanci omekšaju oko 10-tak minuta. Procedite ih i isperite hladnom vodom, tako neće biti lepljivi.
Mak prelijte vrelim mlekom, dodajte ulje, šećer i vanilin šećer, koricu limuna.Sve dobro promešajte i sjedinite sa rezancima.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus