Pravi kolač za ono kada vam se baš jede nešto slatko a baš bi bilo dobro da bude brzo. Malo posla, malo prljavih sudova…i što je najvažnije – ekspresna i ukusna poslastica. Za sve ljubitelje maka ovo će biti pun pogodak.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1 čaša šećera (čaša od jogurta)
  • 1 čaša ulja
  • 2 čaše brašna
  • 1 vanilin šećer
  • rendana korica limuna
  • 200 g mlevenog maka
  • 200 g čokolade
  • 2 kisela mleka

Priprema:

Prvo umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, ulje, pomešan mak sa kiselim mlekom. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i koricu limuna. Dobijenu smesu izlijte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni. Čačkalicom proverite kada je gotovo. Gotov kolač preliti istopljenom čokoladom.