Pravi kolač za ono kada vam se baš jede nešto slatko a baš bi bilo dobro da bude brzo. Malo posla, malo prljavih sudova…i što je najvažnije – ekspresna i ukusna poslastica. Za sve ljubitelje maka ovo će biti pun pogodak.
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 čaša šećera (čaša od jogurta)
- 1 čaša ulja
- 2 čaše brašna
- 1 vanilin šećer
- rendana korica limuna
- 200 g mlevenog maka
- 200 g čokolade
- 2 kisela mleka
Priprema:
Prvo umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, ulje, pomešan mak sa kiselim mlekom. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i koricu limuna. Dobijenu smesu izlijte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni. Čačkalicom proverite kada je gotovo. Gotov kolač preliti istopljenom čokoladom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom