Sve domaćice vole kada naprave nešto na brzinu, a da bude izdašno i ukusno. Evo jedne takve pite na brzinu sa tankim korama za baklavu. Omiljeni filovi ove štrudle mamiće vas na parče više. Samo izaberite omiljenu stranu i uživajte u dvobojnoj poslastici. Odlična je da se zasladite nakon ručka ili uz kafu sa prijateljima.
Sastojci:
- 500 g tankih kora
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog maka
- mleveni šećer za orah i mak
- 3-4 jaja zavisi od veličine
- 4 kašike šećera za jaja
- 4 kašike griza
- 1 kiselo mleko
- 1 vanilin šećer
- 1/2 praška za pecivo50 ml. ulja
- malo mleka za orah i mak
- 100 g suvog groždja
Priprema:
Umutiti jaja sa sa šećerom, dodati griz za praškom za pecivom, kiselo mleko, vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti. Svaku koru premazati sa umućenim jajima i grizom i stavljati jednu preko druge. Zadnju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mlevni mak koji smo poparili sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji.
Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle. Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni oko sat vremena. Na sredini pokriti folijom.Seći kad se ohladi.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom