Sve domaćice vole kada naprave nešto na brzinu, a da bude izdašno i ukusno. Evo jedne takve pite na brzinu sa tankim korama za baklavu. Omiljeni filovi ove štrudle mamiće vas na parče više. Samo izaberite omiljenu stranu i uživajte u dvobojnoj poslastici. Odlična je da se zasladite nakon ručka ili uz kafu sa prijateljima.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g mlevenog maka
  • mleveni šećer za orah i mak
  • 3-4 jaja zavisi od veličine
  • 4 kašike šećera za jaja
  • 4 kašike griza
  • 1 kiselo mleko
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo50 ml. ulja
  • malo mleka za orah i mak
  • 100 g suvog groždja

Priprema:

Umutiti jaja sa sa šećerom, dodati griz za praškom za pecivom, kiselo mleko, vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti. Svaku koru premazati sa umućenim jajima i grizom i stavljati jednu preko druge. Zadnju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mlevni mak koji smo poparili sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji.

Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle. Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni oko sat vremena. Na sredini pokriti folijom.Seći kad se ohladi.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja