Predivan kolač sa piškotama i 2 fila za koji vam uopšte nisu potrebni ni rerna ni šporet. Nije vam potreban ni kalup, jer možete da napravite ovaj kolač u posudi za salatu. Samo umutite filove i poređate preko piškota, pa ohladite. Zbog svog elegantnog izgleda kolač možete da poslužite i na proslavama, ali i posle nedeljnog ručka.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 200 ml vode
- 500 g maskarpone sira
- 400 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 150 nutele
Priprema:
Okruglu činiju prečnika 19 cm obložite providnom folijom. Piškote umočite u vodu, pa obložite i dno i ivice posude. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan deo dodajte nutelu. Umutite. Preko piškota sipajte prvo beli fil, pa ohladite pola sata. Zatim sipajte crni fil, preko još piškota i zatvorite providnom folijom. Ohladite još pola sata. Ako želite pospite kakaom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem