Predivan kolač sa piškotama i 2 fila za koji vam uopšte nisu potrebni ni rerna ni šporet. Nije vam potreban ni kalup, jer možete da napravite ovaj kolač u posudi za salatu. Samo umutite filove i poređate preko piškota, pa ohladite. Zbog svog elegantnog izgleda kolač možete da poslužite i na proslavama, ali i posle nedeljnog ručka

Sastojci:

  • 200 g piškota 
  • 200 ml vode 
  • 500 g maskarpone sira 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 150 nutele

Priprema:

Okruglu činiju prečnika 19 cm obložite providnom folijom. Piškote umočite u vodu, pa obložite i dno i ivice posude. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan deo dodajte nutelu. Umutite. Preko piškota sipajte prvo beli fil, pa ohladite pola sata. Zatim sipajte crni fil, preko još piškota i zatvorite providnom folijom. Ohladite još pola sata. Ako želite pospite kakaom.