Predivan kolač sa piškotama i 2 fila za koji vam uopšte nisu potrebni ni rerna ni šporet. Nije vam potreban ni kalup, jer možete da napravite ovaj kolač u posudi za salatu. Samo umutite filove i poređate preko piškota, pa ohladite. Zbog svog elegantnog izgleda kolač možete da poslužite i na proslavama, ali i posle nedeljnog ručka.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 200 ml vode
- 500 g maskarpone sira
- 400 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 150 nutele
Priprema:
Okruglu činiju prečnika 19 cm obložite providnom folijom. Piškote umočite u vodu, pa obložite i dno i ivice posude. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan deo dodajte nutelu. Umutite. Preko piškota sipajte prvo beli fil, pa ohladite pola sata. Zatim sipajte crni fil, preko još piškota i zatvorite providnom folijom. Ohladite još pola sata. Ako želite pospite kakaom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus