Omiljeni ručak najmlađih su, naravno, ćufte u paradajz sosu i krompir pire. Ovo je idealan nedeljni ručak za celu porodicu, a pre njega poslužite domaću supu sa knedlama. Počastite ukućane posle ovako ukusnog obroka i pečenim krempitama

Kako biste napravili savršen paradajz sos potreban vam je soja sos. Obično ovaj sastojak ne stavljate u umak, ali će on dosta doprineti ukusu. Isprobajte ovaj odličan trik za ukusan sos i još ukusnije meso. 

Sastojci:

  • 800 g mlevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • peršunovo lišće
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • malo bibera
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 3 kašičice prezle
  • malo narendanog muskantnog oraščića

Još:

  • 100 g prezli
  • 5 kašika ulja

Za paradajz sos: 

  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 kašika brašna
  • 400 ml kuvanog paradajza
  • oko 800 ml vode
  • 1 kašika soja sosa
  • muskantni oraščić
  • so

Priprema:

Sve sastojke za ćufte pomešajte, pa uvaljajte dodatno u prezle (100 g). Pržite ćufte 3-4 minute s jedne i 3-4 minute s druge strane. Izvadite ih na tanjir, pa u to ulje dodajte seckani crni luk i brašno. Kratko propržite, pa dodajte ostale sastojke za paradajz sos. Ćufte vratite u sos i na laganoj temperaturi krčkajte oko pola sata.

Izvor: serpica