Omiljeni ručak najmlađih su, naravno, ćufte u paradajz sosu i krompir pire. Ovo je idealan nedeljni ručak za celu porodicu, a pre njega poslužite domaću supu sa knedlama. Počastite ukućane posle ovako ukusnog obroka i pečenim krempitama.
Kako biste napravili savršen paradajz sos potreban vam je soja sos. Obično ovaj sastojak ne stavljate u umak, ali će on dosta doprineti ukusu. Isprobajte ovaj odličan trik za ukusan sos i još ukusnije meso.
Sastojci:
- 800 g mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- peršunovo lišće
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- malo bibera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 3 kašičice prezle
- malo narendanog muskantnog oraščića
Još:
- 100 g prezli
- 5 kašika ulja
Za paradajz sos:
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašika brašna
- 400 ml kuvanog paradajza
- oko 800 ml vode
- 1 kašika soja sosa
- muskantni oraščić
- so
Priprema:
Sve sastojke za ćufte pomešajte, pa uvaljajte dodatno u prezle (100 g). Pržite ćufte 3-4 minute s jedne i 3-4 minute s druge strane. Izvadite ih na tanjir, pa u to ulje dodajte seckani crni luk i brašno. Kratko propržite, pa dodajte ostale sastojke za paradajz sos. Ćufte vratite u sos i na laganoj temperaturi krčkajte oko pola sata.
Izvor: serpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus