Sjedinite sve sastojke, sipajte u kalup, ukrasite i torta je spremna.
Ova torta se najbolje pravi uz pomoć kalupa sa prstenom jer je fil mekši pa je malo teže prebacivati je iz kalupa na stalak. Ljubitelji klasične plazma torte i maka ovo moraju probati, još čokolada na sve to, milina. Pratite upustva i napravite ukusan slatkiš.
Sastojci:
Fil:
- 200g mlevenog maka
- 180g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike griza
- 600ml mleka
- 150g putera
- 350g mlevene plazme
Ganaš:
- 150g mlečne ili bele čokolade
- 70ml slatke pavlake
Priprema:
Za fil staviti u šerpicu mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Povremeno mešati i kada se smesa zgusne (nakon 10ak min), dodati puter i mešati dok se ne rastopi. U smesu zatim dodati mleveni plazmu, nju takođe umešati. Dobijenu smesu utapkati u kalup sa prstenom prečnika 22cm i odložiti u frižider. Onda napraviti ganaš, za njega u šerpicu staviti čokoladu i slatku pavlaku, mešati i grejati dok se ne sjedini. Ovaj korak može i u mikrotalasnoj. Gotov ganaš rasporediti preko torte u ostaviti u frižideru da se stegne bar 3h.
Izvor: Slatka domaćica
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.