Ova torta se najbolje pravi uz pomoć kalupa sa prstenom jer je fil mekši pa je malo teže prebacivati je iz kalupa na stalak. Ljubitelji klasične plazma torte i maka ovo moraju probati, još čokolada na sve to, milina. Pratite upustva i napravite ukusan slatkiš.
Sastojci:
Fil:
- 200g mlevenog maka
- 180g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike griza
- 600ml mleka
- 150g putera
- 350g mlevene plazme
Ganaš:
- 150g mlečne ili bele čokolade
- 70ml slatke pavlake
Priprema:
Za fil staviti u šerpicu mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Povremeno mešati i kada se smesa zgusne (nakon 10ak min), dodati puter i mešati dok se ne rastopi. U smesu zatim dodati mleveni plazmu, nju takođe umešati. Dobijenu smesu utapkati u kalup sa prstenom prečnika 22cm i odložiti u frižider. Onda napraviti ganaš, za njega u šerpicu staviti čokoladu i slatku pavlaku, mešati i grejati dok se ne sjedini. Ovaj korak može i u mikrotalasnoj. Gotov ganaš rasporediti preko torte u ostaviti u frižideru da se stegne bar 3h.
Izvor: Slatka domaćica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem