Ova torta se najbolje pravi uz pomoć kalupa sa prstenom jer je fil mekši pa je malo teže prebacivati je iz kalupa na stalak. Ljubitelji klasične plazma torte i maka ovo moraju probati, još čokolada na sve to, milina. Pratite upustva i napravite ukusan slatkiš.

Sastojci:

Fil:

  • 200g mlevenog maka
  • 180g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 kašike griza
  • 600ml mleka
  • 150g putera
  • 350g mlevene plazme

Ganaš:

  • 150g mlečne ili bele čokolade
  • 70ml slatke pavlake

Priprema:

Za fil staviti u šerpicu mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Povremeno mešati i kada se smesa zgusne (nakon 10ak min), dodati puter i mešati dok se ne rastopi. U smesu zatim dodati mleveni plazmu, nju takođe umešati. Dobijenu smesu utapkati u kalup sa prstenom prečnika 22cm i odložiti u frižider. Onda napraviti ganaš, za njega u šerpicu staviti čokoladu i slatku pavlaku, mešati i grejati dok se ne sjedini. Ovaj korak može i u mikrotalasnoj. Gotov ganaš rasporediti preko torte u ostaviti u frižideru da se stegne bar 3h.

Izvor: Slatka domaćica