Jesen miriše na lenju pitu sa jabukama, koju su nam najčešće bake pripremale kada odemo u goste. Recept ne može biti jednostavniji, a svima će uspeti. Miris pečenih jabuka u testu je nešto što će probuditi sva naša čula, a i kuća će lepše mirisati.
Sastojci:
- 250 g margarina
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 500 g brašna
- prašak za pecivo
- 4-5 jabuka
- griz
- vanilin šećer
Priprema:
Umutiti dobro margarin sa šećerom, pa dodati jaja. Kada se sve sjedini dodajte brašno sa praškom za pecivo. Testo umesiti rukama i podeliti na 2 dela. Jabuke oprati i izrendati pa ih sa vanilin šećerom propržiti. U pleh staviti jedan deo testa, preko jabuke - pospite grizom pa stavite drugi deo testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok testo ne bude gotovo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus