Jesen miriše na lenju pitu sa jabukama, koju su nam najčešće bake pripremale kada odemo u goste. Recept ne može biti jednostavniji, a svima će uspeti. Miris pečenih jabuka u testu je nešto što će probuditi sva naša čula, a i kuća će lepše mirisati.

Sastojci:

  • 250 g margarina
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 500 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 4-5 jabuka
  • griz
  • vanilin šećer

Priprema:

Umutiti dobro margarin sa šećerom, pa dodati jaja. Kada se sve sjedini dodajte brašno sa praškom za pecivo. Testo umesiti rukama i podeliti na 2 dela. Jabuke oprati i izrendati pa ih sa vanilin šećerom propržiti. U pleh staviti jedan deo testa, preko jabuke - pospite grizom pa stavite drugi deo testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok testo ne bude gotovo.