Ukoliko vam pri samom pogledu na fotografiju ove torte ide voda na usta, onda zapišite i zapamtite ovaj recept. Savršeno kremasta, topi se u ustima. Presek ove torte izgleda kao da je došla pravo iz poslastičarnice, tako da je idealno da je pravite za neka porodična slavlja i okupljanja.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 150 g čokolade
  • 70 g maslaca
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika brašna

Za fil:

  • 500 g maskarpone sira
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g mlečene čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g šećera

Priprema:

Čokoladu za koru i maslac rastopite na pari. Šećer i žumanca umutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj smesi. Pecite na 160 stepeni oko 40 min.

Belu čokoladu zajedno sa vanilinim šećerom, rastopite na pari. Dok ostale čokolade rastopite svaku za sebe. Umutiti maskarpone i šećer u jednoj posudi, a u drugoj posudi umutitie slatku pavlaku, pa ih spojite zajedno u jednu posudu. Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade.

Na koru prvo ređate taman fil, pa braon fil pa beli fil. Po želji možete da stavite glazuru od čokolade preko. Neka ostane u frižideru preko noći.