Sočan čokoladni kolač koji morate da isprobate.
Sastojci:
Za testo:
- 170 g putera sobne temperature
- 180 g šećera
- 125 ml vruće nes kafe (skuvano samo sa vodom)
- 120 g crne čokolade
- 3 jajeta
- 1 burbon vanilin šećer
- 160 g brašna
- 40 g kakao praha
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- prstohvat cimeta
- 180 g kisele pavlake
Za preko:
- 50 g mlečne čokolade
Priprema:
Nes kafu skuvajte i prelijte preko iseckane čokolade, pa ostavite sa strane. Šećer i puter penasto umutite, pa dodajte vanilin šećer i jedno po jedno jaje. Suve sastojke pomešajte i prosejte. Nes i čokoladu mešajte žicom dok se ne sjedini, pa dodajte kiselu pavlaku i sve zajedno pomešajte. U jaja i puter sada naizmenično dodajte prosejane suve sastojke i čoko smesu i lagano mutite dok se sve ne sjedini. Fil rasporedite u pekaču za hleb dimenzija 30x12 cm koji je obložen pek papirom. Kolač pecite sat vremena na 180°C, najbolje bi bilo da se peče sa gornjim i donjim grejačima ako rerna ima tu opciju, ako ne, onda pecite kao i sve ostalo. Kolač mora potpuno da se ohladi pre serviranja da bi bio čvrst. Možete ga ukrasiti i istopljenom čokoladom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem