Sočan čokoladni kolač koji morate da isprobate.
Sastojci:
Za testo:
- 170 g putera sobne temperature
- 180 g šećera
- 125 ml vruće nes kafe (skuvano samo sa vodom)
- 120 g crne čokolade
- 3 jajeta
- 1 burbon vanilin šećer
- 160 g brašna
- 40 g kakao praha
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- prstohvat cimeta
- 180 g kisele pavlake
Za preko:
- 50 g mlečne čokolade
Priprema:
Nes kafu skuvajte i prelijte preko iseckane čokolade, pa ostavite sa strane. Šećer i puter penasto umutite, pa dodajte vanilin šećer i jedno po jedno jaje. Suve sastojke pomešajte i prosejte. Nes i čokoladu mešajte žicom dok se ne sjedini, pa dodajte kiselu pavlaku i sve zajedno pomešajte. U jaja i puter sada naizmenično dodajte prosejane suve sastojke i čoko smesu i lagano mutite dok se sve ne sjedini. Fil rasporedite u pekaču za hleb dimenzija 30x12 cm koji je obložen pek papirom. Kolač pecite sat vremena na 180°C, najbolje bi bilo da se peče sa gornjim i donjim grejačima ako rerna ima tu opciju, ako ne, onda pecite kao i sve ostalo. Kolač mora potpuno da se ohladi pre serviranja da bi bio čvrst. Možete ga ukrasiti i istopljenom čokoladom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus