Ovaj tart zaista ima i ukus i izgled jedne kinder čokoladice. Jako se lako pravi i doslovno se topi u ustima.

Tart se sastoji od hrskave oreo keks korice, ganaša od bele i ganaša od mlečne čokolade, dakle prava slatka bomba vredna isprobavanja.

Potrebni sastojci za kalup prečnika 31cm:

Za koricu:

– 350g mlevenog oreo keksa (ako ga sami meljete onda bez belog dela)

– 150g istopljenog putera

– 50ml mleka

Za beli krem:

– 200g bele čokolade

– 150g slatke pavlake

Za mlečni krem:

– 200g mlečne čokolade

– 150g slatke pavlake

Priprema:

1. Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti u kalup prečnika 31cm. Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći koricu nekih 10ak minuta. Nakon par minuta u rerni, korica je gotova i treba je ostaviti sa strane da se hladi.

2. Sada se pravi beli krem, za njega treba istopiti slatku pavlaku i belu čokoladu na srednjoj temperaturi, kuvati i mešati dok se ne istopi. Zatim se polako prelije preko korice, lepo rasporedi i stavi u frižider na nekih pola sata dok se ganaš ne stegne.

3. Nakon što se beli krem stegao, isti proces treba ponoviti sa mlečnom čokoladom. Kada se napravi ganaš od mlečne čokolade, treba ga rasporediti po belom filu, ukrasiti po želji, vratiti u frižider i ostaviti ga tako nekih 2h dok se čokolade ne stegnu potpuno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatkadomacica.com