Ako ste ljubitelj čokolade ovom receptu sigurno nećete odoleti - kombinacija mlečne, crne i bele čokolade je prosto neodoljiva.
Sastojci:
- 100 g tamne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 3 jajeta
- 2 žumanca
- 80 g šećera
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Čokoladu (svaku zasebno) otopite na laganoj vatri uz stalno mešanje, pa je ostavite po strani. Jaja, žumanca i šećer stavite u posudu i kuvajte na pari, pa mutite na laganoj brzini 4-5 minuta. Kuvani fil od jaja ostavite po strani.
U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku, pa dodajte fil od jaja. Dobijeni fil podelite na tri jednaka dela (u tri posude), pa u svaku posudu sipajte jednu vrstu čokolade. Pomoću šprica za kolače sipajte svaki fil u čašu, redosledom koji vi želite. Stavite u frižider na barem 2 sata pre konzumiranja. Na vrh čašice možete dodati i mlevene lešnike.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus