Ako ste ljubitelj čokolade ovom receptu sigurno nećete odoleti - kombinacija mlečne, crne i bele čokolade je prosto neodoljiva.
Sastojci:
- 100 g tamne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 3 jajeta
- 2 žumanca
- 80 g šećera
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Čokoladu (svaku zasebno) otopite na laganoj vatri uz stalno mešanje, pa je ostavite po strani. Jaja, žumanca i šećer stavite u posudu i kuvajte na pari, pa mutite na laganoj brzini 4-5 minuta. Kuvani fil od jaja ostavite po strani.
U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku, pa dodajte fil od jaja. Dobijeni fil podelite na tri jednaka dela (u tri posude), pa u svaku posudu sipajte jednu vrstu čokolade. Pomoću šprica za kolače sipajte svaki fil u čašu, redosledom koji vi želite. Stavite u frižider na barem 2 sata pre konzumiranja. Na vrh čašice možete dodati i mlevene lešnike.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno