Ako niste koristili kupovno prhko testo onda ste morali da ga pripremate sami. On zahteva malo više pažnje, ali zato ako vam uspe dobijate testo neverovatnog ukusa. Sa njim su najlepše voćne korpice, ali i tartovi različitih ukusa. Sada možete tart da napravite na jednostavan način i to bez upotrebe rerne. Ovo testo se peče u tiganju, a za njega, ali i fil samo treba da pomešate sastojke.
Sve sastojke imate kod kuće, sem kondezovanog mleka, ali njega možete i sami da napravite.
Sastojci:
- 125 g brašna
- 10 g šećera u prahu
- 75 g putera
- 1 žumance
Za fil:
- 80 ml vode
- 20 g kukuruznog skroba
- 80 g kondezovanog mleka
- 1 belance
- 1 kašika ekstrakta vanile
Priprema:
U brašno dodajte šećer u prahu i puter sobne temperature. Sve sjedinite. Na kraju dodajte žumance i umesite testo. Rasporedite testo po dnu i malo po ivici tiganja prečnika 25 cm. Izbockajte viljuškom i poklopite, pa pecite nekih 15 minuta na niskoj temperaturi. Umutite belance, pa dodajte vanilu i kondezovano mleko. Na kraju dodajte i vodu u kojoj ste umutili kukuruzni skrob. Sipajte preko testa i opet poklopite, pa pecite na niskoj temperaturi nekih 30 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem