Sigurno ste bar jednom u receptima, pogotovo stranim, među potrebnim sastojcima naišli i na kondenzovano mleko. Ovaj proizvod nije baš jednostavno naći, pa je zato njabolje da ga pripremite sami.
Kondenzovano mleko možete dodati brojnim specijalitetima, poslasticama, jutarnjoj kafi, piše Hafington post.
Sladoled pripremljen od kondenzovanog mleka je naročito kremast.
Za pripremu jedne šolje kondenzovanog mleka vam je potrebno: 1 1/2 šolja mleka, pola šolje šećera, malo ekstrakta vanile.
U šerpici promešajte mleko i šećer i zagrevajte na umerenoj temperaturi dok ne počne da ispušta paru.,a a zatim smanjite temperaturu i ostavite da struji oko dva sata dok se mleko ne zgusne. Kada primetite da se količina mleka dvostruko smanjila, dodajte ekstrakt vanile. Ostavite mleko da se potpuno ohladi. Dok se hladi, mleko će postati gušće. Gusto, kondenzovano mleko sipajte u teglu i držite u frižideru do dve nedelje.
Iako ova domaća varijanta kondenzovanog mleka nije toliko gusta poput kupovnog proizvoda, ipak ima kremastu teksturu i sladak ukus.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus