Najlepši su oni kolači ili pite koji se prave brzo i od jednostavnih sastojaka. Na jesen je najlepše kada se kućom proširi miris jabuke i cimeta. Zato napravite ovu laganu pitu od 5 sastojaka i stavite da se zapeče. Možete da je poslužite sa kuvanim vinom ili toplom čokoladom. 

Pita sa jabukama je popularna u celom svetu, a svaka zemlja ima neki svoj način kako je priprema. Mi vam nudimo recept za pripremu za koji vam ne treba puno truda, a ni vremena. 

Sastojci:

  • 4 jabuke 
  • 2 jajeta 
  • 50 g šećera
  • 100 ml mleka, sobne temperature 
  • 200 g pšeničnog brašna

Priprema:

Jabuke isecite na kriške, pa prelijte sa malo limunovog soka. Premažite tepsiju puterom i sipajte jabuke. Umutite jaja sa šećerom, pa sipajte mleko i još malo sjedinite mikserom. Zatim dodajte prosejano brašno i opet umutite. Sipajte preko jabuka. Pecite na 190°C nekih 40 minuta.