Najlepši su oni kolači ili pite koji se prave brzo i od jednostavnih sastojaka. Na jesen je najlepše kada se kućom proširi miris jabuke i cimeta. Zato napravite ovu laganu pitu od 5 sastojaka i stavite da se zapeče. Možete da je poslužite sa kuvanim vinom ili toplom čokoladom.
Pita sa jabukama je popularna u celom svetu, a svaka zemlja ima neki svoj način kako je priprema. Mi vam nudimo recept za pripremu za koji vam ne treba puno truda, a ni vremena.
Sastojci:
- 4 jabuke
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 100 ml mleka, sobne temperature
- 200 g pšeničnog brašna
Priprema:
Jabuke isecite na kriške, pa prelijte sa malo limunovog soka. Premažite tepsiju puterom i sipajte jabuke. Umutite jaja sa šećerom, pa sipajte mleko i još malo sjedinite mikserom. Zatim dodajte prosejano brašno i opet umutite. Sipajte preko jabuka. Pecite na 190°C nekih 40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus