Još uvek ne znate da pravite kolače i torte savršeno? Ne brinite, uz ovaj recept postaćete stručnjak u pravljenju deserta. Samo pratite upustva i napravite savršenu podlogu za vašu tortu koju ćete kasnije filovati po želji. Recept je univerzalan i odgovara podlozi za bilo koju tortu.
Sastojci:
- 5 belanca
- 220 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- kora limuna
- 1 prašak za pecivo
- 300 g brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Dodajte potom šećer uz neprestano mućenje. Dodajte ulje, mleko, koricu limuna i na kraju - brašno sa praškom za pecivo, koje smo prethodno prosejali. Smesa za koru za tortu se sipa u posudu za pečenje prečnika 22 cm, pokrivena papirom za pečenje. Kora se peče na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Nakon što se ispeče, ohladi se i raseče se horizontalno na tri kore.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem