Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNIVERZALNI RECEPT ZA KORU OD BELANACA: Tajne starih domaćica da vam torta uvek uspe

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Uz ovaj jednostavan recept svaka vaša torta će ispasti savršeno.

Kora za tortu od belanaca 1901725603 Izvor: Shutterstock

Još uvek ne znate da pravite kolače i torte savršeno? Ne brinite, uz ovaj recept postaćete stručnjak u pravljenju deserta. Samo pratite upustva i napravite savršenu podlogu za vašu tortu koju ćete kasnije filovati po želji. Recept je univerzalan i odgovara podlozi za bilo koju tortu.

Sastojci:

  • 5 belanca 
  • 220 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • kora limuna
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 g brašna
  • prstohvat soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

Belanca umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Dodajte potom šećer uz neprestano mućenje. Dodajte ulje, mleko, koricu limuna i na kraju - brašno sa praškom za pecivo, koje smo prethodno prosejali. Smesa za koru za tortu se sipa u posudu za pečenje prečnika 22 cm, pokrivena papirom za pečenje. Kora se peče na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Nakon što se ispeče, ohladi se i raseče se horizontalno na tri kore.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti