Ako ste neiskusna domaćica ili vam možda samo ne idu kolači od ruke mi vam nudimo recept za patišpanj koji će vam gotovo sigurno uspeti. Patišpanj je osnova mnogih torti i kolača, ali ga možete jesti i posutog samo prah šećerom.
Sastojci:
- 5 celih jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Pre nego što se počne sa pripremom sastojaka, potrebno je zagrejati rernu na 200-220 stepeni.
Pleh za pečenje patišpanja obložite papirom za pečenje.
Zatim odvojiti belanca od žumanaca. U posudi mikserom umutiti belanca u čvrst sneg. Kada smesa postane gusta, početi sa dodavanjem jednog po jednog žumanca uz konstantno mućenje.
Postepeno dodavati šećer i prašak za pecivo. Kada se sve dobro sjedini, dodati brašno i mešati ga varjačom, ne mikserom.
Smesu sipati u pleh i peći u rerni na temperaturi od 180 stepeni.
Preporučeno vreme za pečenje je 20-30 min s tim što pri kraju bi trebalo probati čačkalicom da li je biskvit gotov kako ne bi zagoreo. Ako na čačkalici ima testa, potrebno je još peći.
Ostaviti patišpanj par minuta u poluotvorenoj rerni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus