Brzinski desert za iznenadne goste.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 40 g kukuruznog skroba
- 300 g mlečne čokolade
- 6 kašika šećera
Priprema:
Pomešajte mleko i skrob. Dobro promešajte da nestanu grudvice. Zatim u šerpu sipajte mleko i dodajte čokoladu. Otopite na laganoj vatri dok ne krene da ključa. U modle za mafine sipajte smesu. Stavite u frižider da se stegne. Za to vreme u tiganju rastopite šećer i napravite ukrase tako što ćete na pek papiru praviti oblik koji želite. Ukrase od karamelizovanog šećera možete i ne morate da pravite. Ukrasi isto treba da se stegnu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Kremasti potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke