Omiljena jesenja poslastica pored pite sa jabukama je štrudla. Nju možete da pravite sa makom, jabukom, bundevom... Ali, najlepša štrudla je ona koju ispečete sa domaćim džemom. Kada je napolju hladno i umorni ste se vratili sa posla, počastite se sa prelepom štrudlom i kuvanim vinom.
Sastojci:
- 180 g brašna
- 4 g praška za pecivo
- 80 g putera
- 30 g šećera u prahu
- 8 g vanilin šećera
- 3 kašike jogurta
Priprema:
Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte puter. Uvaljate puter u brašno, pa izrendajte. Sjedinite sve. Zatim dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Rukama malo promešajte, pa sipajte jogurt. Umesite testo. Stavite testo na pobrašnjenu površinu, pa pospite sa još malo brašna i ravucite. Po sredini testa namažite džem, pa onda preklopite po dužini sa obe strane. Stavite u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 20-25 minuta. Pospite šećerom u prahu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus