Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOLJE NEGO U PEKARI - DOMAĆE ŠTRUDLE SA DŽEMOM: U testo dodajte jogurt kako bi ono postalo mekše 

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Recept za štrudlu sa džemom će vam svi tražiti.

Štrudla sa džemom Izvor: Printscreen/YT/Arab sweet

Omiljena jesenja poslastica pored pite sa jabukama je štrudla. Nju možete da pravite sa makom, jabukom, bundevom... Ali, najlepša štrudla je ona koju ispečete sa domaćim džemom. Kada je napolju hladno i umorni ste se vratili sa posla, počastite se sa prelepom štrudlom i kuvanim vinom

Sastojci:

  • 180 g brašna 
  • 4 g praška za pecivo
  • 80 g putera
  • 30 g šećera u prahu
  • 8 g vanilin šećera
  • 3 kašike jogurta 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte puter. Uvaljate puter u brašno, pa izrendajte. Sjedinite sve. Zatim dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Rukama malo promešajte, pa sipajte jogurt. Umesite testo. Stavite testo na pobrašnjenu površinu, pa pospite sa još malo brašna i ravucite. Po sredini testa namažite džem, pa onda preklopite po dužini sa obe strane. Stavite u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 20-25 minuta. Pospite šećerom u prahu.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti