Svi istinski ljubitelji slatkiša, ne mogu da zamisle nijedan kolač ili tortu bez čokolade. Idealna čokoladna poslastica po receptu kuvara Džejmija Olivera, odlična je u trenutku kada imate nenajavljene goste. Za ovaj kolač bez jaja potrebno vam je malo vremena, a zauzvrat dobićete ukusan kolač hrskav spolja, a mekan i sočan iznutra. Možete ga za kraj preliti slatkom pavlakom i narendati malo crnu čokoladu, a zatim ga servirajte uz kuglu sladoleda od vanile i poslužite ga vašim gostima.
Sastojci:
- 200 g oraha (bademi ili lešnici)
- 200 g čokolade
- 200 g putera
- 200 g brašna
- 200 ml mleka
- 200 g šećera u prahu
Priprema:
Lešnike sameljite u blenderu, a onda dodajte sve sastojke, malo soli I sve izblendajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Ako želite u kolač možete staviti i voće, maline ili neko suvo voće.Tako dobijenu masu stavite u pleh za pečenje i pecite 18 minuta na 180°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus