Ukusan kremati kolač svojim čokoladnim ukusom učiniće da poželite još jedno parče više.

Lako se pravi i brzo je gotov, a zadovoljstvo dok ga jedete biće nemerljivo.

Sastojici:

  • 4 jaja
  • 150g šećera
  • malo soli
  • 200g crne čokolade
  • 150g margarina
  • 4 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo
  • kora od 1 pomorandže
  • 400g čokolada
  • 500 ml slatke pavlake

Priprema:

U posudi odvojiti žumanca i belanca. Žumanca pomešati sa šećerom. U Drugoj posudi mikserom penasto umutiti belanca i so. U šerpi otopiti 200 g čokolade sa 150 g margarina, pa to sipati u posudu gde su umućena žumanca i šećer. Onda dodati 4 kašike brašna i izmešati.

U tu smesu postepeno dodavati umućena belanca i izmešati lagano špatulom. Zatim dodati rendanu koru jedne pomoranže. Sve dobro umešati i izliti u pleh koji je obložen papirom za pečenje.

Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni 20 do 30 minuta.

Na šporetu u međuvremenu staviti da se otopi 400 g čokolade i 500 ml slatke pavlake.

Nakon što je kolač pečen izvaditi za da se malo prohladi, pa ga preliti sa otopljenom čokoladom i pavlakom. Ostaviti par sati u frižider da se stegne.

Kad se čokolada dobro stegla kolač iseći na kocke i služiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: bilisfood