Ukusan kremati kolač svojim čokoladnim ukusom učiniće da poželite još jedno parče više.
Lako se pravi i brzo je gotov, a zadovoljstvo dok ga jedete biće nemerljivo.
Sastojici:
- 4 jaja
- 150g šećera
- malo soli
- 200g crne čokolade
- 150g margarina
- 4 kašike brašna
- kesica praška za pecivo
- kora od 1 pomorandže
- 400g čokolada
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
U posudi odvojiti žumanca i belanca. Žumanca pomešati sa šećerom. U Drugoj posudi mikserom penasto umutiti belanca i so. U šerpi otopiti 200 g čokolade sa 150 g margarina, pa to sipati u posudu gde su umućena žumanca i šećer. Onda dodati 4 kašike brašna i izmešati.
U tu smesu postepeno dodavati umućena belanca i izmešati lagano špatulom. Zatim dodati rendanu koru jedne pomoranže. Sve dobro umešati i izliti u pleh koji je obložen papirom za pečenje.
Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni 20 do 30 minuta.
Na šporetu u međuvremenu staviti da se otopi 400 g čokolade i 500 ml slatke pavlake.
Nakon što je kolač pečen izvaditi za da se malo prohladi, pa ga preliti sa otopljenom čokoladom i pavlakom. Ostaviti par sati u frižider da se stegne.
Kad se čokolada dobro stegla kolač iseći na kocke i služiti.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom