Nema ništa lepše od toplih i sočnih punjenih jabuka koje mirišu kroz celu kuću. Ako želite, dodajte im sladoled od vanile ili napravite toping od čokolade kojim ćete preliti pečene jabuke.

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • 1/2 limuna
  • 4 kašike maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
  • 5 kašika voćnog muslija
  • 2 kašike meda
  • 1/4 šoljice naseckanih oraha
  • sladoled od vanile (po želji)

Priprema: Jabuke operite, odsecite vrhove i izdubite sredinu gde su semenke. Budite pažljivi da vam jabuke ostanu cele. Potom jabuku isprskajte limunovim sokom.

U posudi pomešajte maslac, musli, med i orahe. Zatim punite jabuke do vrha. Ređajte na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. Jabuke treba da budu mekane.

Jedite kada se malo prohlade.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs