Nema ništa lepše od toplih i sočnih punjenih jabuka koje mirišu kroz celu kuću. Ako želite, dodajte im sladoled od vanile ili napravite toping od čokolade kojim ćete preliti pečene jabuke.
Sastojci:
- 4 jabuke
- 1/2 limuna
- 4 kašike maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
- 5 kašika voćnog muslija
- 2 kašike meda
- 1/4 šoljice naseckanih oraha
- sladoled od vanile (po želji)
Priprema: Jabuke operite, odsecite vrhove i izdubite sredinu gde su semenke. Budite pažljivi da vam jabuke ostanu cele. Potom jabuku isprskajte limunovim sokom.
U posudi pomešajte maslac, musli, med i orahe. Zatim punite jabuke do vrha. Ređajte na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. Jabuke treba da budu mekane.
Jedite kada se malo prohlade.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem