Možete je jesti samostalno ili uz šolju omiljenog napitka.
Sastojci:
Za testo
- brašno - 120 g
- šećer - 120 g
- maslac - 150 g
- jaja - 4 komada
- čokolada - 100 g
- šećer - 60 g
Za nadev
- džem - po izboru
- čokolada - 50 g
- orasi - 50 g
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. U dubokoj posudi umutite maslac uz pomoć miksera. Postepeno dodajte u njega šećer i žumanca.
Kad se šećer rastvori, počnite da dodajete u smesu bršano i čokoladu (prethodno rastopljenu na pari). Umutite belanca u penu sa dodatnim šećerom i dodajte u ostale sastojke.
Namažite sa malo maslaca dno pleha za pečenje, pospite sa prstohvat-dva brašna i propsite višak. Sipajte čokoladnu smesu i pecite u prethodno ugreanoj umerneoj rerni dok ne bude gotovo.
Namažite toplu čokoladnu pitu sa džemom po izboru i ukrasite rendanom čokoladom i/ili orasima.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom