Mafin, jednostavna i vrlo popularna namirnica, nastao je u Americi u 18. veku i simbol je grada Njujorka. Priprema se na razne načine, sa sirom, raznim voćem i povrćem, čokoladom, u slanoj i slatkoj varijanti. Može se služiti za doručak, večeru, ili kao prilog uz glavno jelo. Ukoliko želite jednostavan recept za mafine, pred vama je recept za koji će vam osim osnovnih sastojka jaja, mleka i brašna biti potrebni još samo mali silikonski kalupi za smesu. Poslužite ih tople uz voće i preliv od čokolade.
Sastav:
- 2 jaja
- 250 ml mleka
- 15 g maslaca
- 125 g brašna
Priprema:
U prosejano brašno dodajte jaja, mleko, maslac i sve dobro umutite dok ne dobijete smesu kao za palačinke. Rernu zagrejte na 220°C ,
a u kalupe sipajte smesu ali samo do pola, pa nakon 20 minuta smanjite temperaturu na 180°C i pecite još pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus