Napravite brzinsku tortu od omiljenog keksa svih generacija. Plazma torta sa orasima, čokoladom i sokom od pomorandže osvojiće vas na prvi zalogaj. Ako želite da upotpunite već dobar ukus ove poslastice, dodajte i suvo grožđe ili žele bombone. Za ovu tortu vam treba manje od pola sata, a možete je služiti i na rođendanima.
Ako je služite na rođendanima pre toga možete da poslužite bruskete, korpice od ajvara ili neke salate, kao što je mimoza ili ruska.
Sastojci:
- 500 g mlevene plazme
- 100 g mlevenih oraha
- 150 g seckanih oraha
- 100 g seckane čokolade (po vašem ukusu)
- 500 ml soka od pomorandže
- 200 g maslaca
- 80 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte plazmu, orahe, čokoladu i sok od pomorandže. Zatim sjedinite, pa umutite maslac sa šećerom u prahu i pomešajte obe smese, pa dobro sjedinite. Na tacnu pospite malo mlevene plazme i kašikom oblikujte tortu. Ostavite je malo u frižideru, nekih 15-20 minuta. Umutite slatku pavlaku, pa premažite tortu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus