Fenomenalan voćni kolač koji se uvek brzo pojede.
Sastojci:
- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1,5 dcl ulja
- 1,5 dcl mleka
- pola praška za pecivo
- mal soli
- 8 kašika brašna
- 200 g višanja
- kalup i korpice (ili silikonski kalup)
Priprema:
Uključite rernu da se zagreva na 220 stepeni. Jaja sa šećerom dobro umutiti pa dodati i vanilu. Zatim dosuti i ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i umutiti sve zajedno. Podmazati kalup ili poređai papirne korpice... Kako vam je lakše. Sipati smesu da ne budu korpice pune, jer će narasti, pa će vam biti prevelike. Na svaki mafin staviti 3,4 višnje. Peći dok ne porumene, otprilike 20 minuta. Pečene izvaditi iz kalupa, posuti prah šećerom ili otopljenom čokoladom.
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom