Fenomenalan voćni kolač koji se uvek brzo pojede.
Sastojci:
- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1,5 dcl ulja
- 1,5 dcl mleka
- pola praška za pecivo
- mal soli
- 8 kašika brašna
- 200 g višanja
- kalup i korpice (ili silikonski kalup)
Priprema:
Uključite rernu da se zagreva na 220 stepeni. Jaja sa šećerom dobro umutiti pa dodati i vanilu. Zatim dosuti i ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i umutiti sve zajedno. Podmazati kalup ili poređai papirne korpice... Kako vam je lakše. Sipati smesu da ne budu korpice pune, jer će narasti, pa će vam biti prevelike. Na svaki mafin staviti 3,4 višnje. Peći dok ne porumene, otprilike 20 minuta. Pečene izvaditi iz kalupa, posuti prah šećerom ili otopljenom čokoladom.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus