Kad se najave gosti koji vole da pojedu ukusan dezert ova torta je savršeno rešenje.

Potrebni sastojci za biskvit

11 belanaca

11 kašika šećera

3 kašike prezli

200 g mlevenih oraha

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

Premaz za biskvit (opcija 1)

200 g bombona lešnik karamela

2 kašike mleka po potrebi

Premaz za biskvit (opcija 2)

20o g nutele

Fil: 

11 žumanaca

11 kašika šećera

3 kašike gustina

2 dcl mleka

200 g tamne čokolade

1 margarin ili puter (250g)

Priprema

Biskvit

Belanca umutiti da budu čvrsta. Dodati šećer i dalje mutiti, dodati prezle, orahe i prašak za pecivo. Peći u većoj tepsiji, kada se ohladi preseći na pola.

Karamele rastopiti lagano u 2 kašike mleka i po potrebi dodati još mleka /da bude gustoće glazure od čokolade/, vrelo preliti preko biskvita /ova opcija 1 je bolja/, ali možete koristiti opciju 1 ili 2, ili kombinovati1 i 2.

Fil

Žumanca mutiti sa šećerom, dodati gustin i to lagano kuvati u 2 dcl mleka na pari ili sasvim laganoj vatri, dodati čokoladu koja je prethodno malo otopljena. Kada se zgusne ohladiti i dodati u kremu umućeni margarin ili puter.

Postupak slaganja kolača

Biskvite preliti rastopljenim karamelom, staviti pola kreme na prvi biskvit, na to staviti drugi bisvit i ostatak kreme. Odozgo posuti mlevenim orasima ili ukrastiti po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs