Noćna mora svake domaćice kada sprema tortu jeste trenutak kada izvadi patišpanj iz rerne a on "padne", odnosno splasne.
I pored praška za pecivo koji se koristi u pripremi i čini da testo lepo naraste dok se peče, ova situacija se često dešava i najiskusnijima.
Kako sprečiti ovu pojavu, objasnio je šef restorana "Christian", Kristijan Lorencini. Jedan genijalan a tako jednostavan trik neće dozvoliti testu da padne.
"Nakon pečenja patišpanja, kada se izvadi iz rerne, treba ga prevrnuti na tacnu. Pustite ga da se tako ohladi. Na taj način ćete izbeći da splasne, već će ostati penast i vazdušast", kaže proslastičar.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Mondo
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus