Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

Nikada vam ne bi palo na pamet, a toliko je prosto: Kako da PATIŠPANJ NE PADNE KADA SE IZVADI IZ RERNE?

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Nikada vam ne bi palo na pamet, a toliko je prosto: Kako da PATIŠPANJ NE PADNE KADA SE IZVADI IZ RERNE?

Izvor: Foto: Shutterstock

Noćna mora svake domaćice kada sprema tortu jeste trenutak kada izvadi patišpanj iz rerne a on "padne", odnosno splasne.

I pored praška za pecivo koji se koristi u pripremi i čini da testo lepo naraste dok se peče, ova situacija se često dešava i najiskusnijima.

Kako sprečiti ovu pojavu, objasnio je šef restorana "Christian", Kristijan Lorencini. Jedan genijalan a tako jednostavan trik neće dozvoliti testu da padne.

"Nakon pečenja patišpanja, kada se izvadi iz rerne, treba ga prevrnuti na tacnu. Pustite ga da se tako ohladi. Na taj način ćete izbeći da splasne, već će ostati penast i vazdušast", kaže proslastičar.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Mondo

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti