Fantastična kombinacija voća - kolač se može napraviti i bez šećera zato što je voće slatko. Recept je jednostavan samo umutite testo, poređate voće i ispečete. Iskoristite sezonu jabuka i šljiva i napravite ovu ukusnu poslasticu.
Sastojci:
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 200 g brašna
- 100 g suvog grožđa
- 1 prašak za pecivo
- korica limuna
- 3 jabuke
- 200 g svežih šljiva
- 1 kašika smeđeg šećera
Priprema:
Umutiti jaja sa šečerom penasto, dodati brašno sa praškom za pecivo, ubaciti ulje, suvo groždje, koricu limuna, jogurt i sve polako izjednačiti da belanca ne padnu. Pleh obložiti pek papirom pa istresti umućeno testo. Jabuke oprati i iseći na deblje listiće a šljive oprati pa izvaditi polako koščice da se šljive ne raspadnu.
Do ivica ređati očišćene šljive a u sredini po dužini ubaciti sečene jabuke. Odozgo malo posuti šećerom, a i ne morate jer je voće slatko.
Peći na 200 stepeni oko 45-50 min da se lepo ispeće. Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu